Špaldovo – ječné sušenky od An

Špaldovo – ječné sušenky od An

spaldovo-jecne-SUSENKYDěláme je pořád, děláme je často, protože je co? Protože je milujeme! Jsou zdravé, voňavé a nejsou suché, jsou vláčné, navíc je milují děti, babičky, dědečci, maminky, tatínci, tetičky i pejsci! Jsou prostě výborné, zdravé a fakt dlouho vydrží (pokud se tedy hned nesní).

 

Tady je recept:

– 180 g másla nebo ghí
– 75 g cukru
– 1 vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt
– 100 g špaldové mouky
– 100 g ječné mouky
– 75 g škrobu (bramborový nebo kukuřičný)
– 1 lžička prášku do pečiva
– 2 zarovnané lžičky skořice nebo ještě lépe „Koření na koláče a keksy“ od firmy Sonnentor (to je luxusní záležitost)

V případě tmavé varianty použijte místo skořice dvě lžíce kvalitního kakaa.

Postup: Utřeme máslo (ghí) s cukrem, přidáme skořici nebo koření, přidáme mouku, škrob, prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Z těsta formujeme kuličky, klademe na pečící papír a paličkou na maso zploštíme na sušenku (nebo použijeme přímo razítka na sušenky). Pečeme na 180°C cca 15-18 minut. Necháme na plechu vychladnout – to je velmi důležité.

susenky-2015Udělejte někomu radost a zabalte pár sušenek do obyčejného ubrousku. Uvidíte, jakou radost rozdáte! Luci takto sama zabalila a darovala ve škole učitelům na konci školního roku, hodí se také jako malý dáreček z oslavy nebo rodinného setkání.

Vaše Gabi An

 

 

Gabi
Jmenuji se Gabi a věnuji se pečení domácího kváskového pečiva. Již třetím rokem pořádám Kurzy pečení chleba po celé České republice a baví mě předávat tuto nádhernou zkušenost dál. Mám tři děti, žijeme v malé vesničce na Znojemsku nedaleko Vranovské přehrady. Pokud vás můj web, Blog či nabídka kurzů zaujala, ozvěte se. Těším se na Vás.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *