• Chceš si upéct svůj chleba doma v klidu a v pohodě?
  • Rád by sis provoněl(a) domov čerstvým, domácím chlebem?
  • Nevíš si rady s kvasem, který je stále kyselý a chleby hutné?
  • Baví Tě zlepšovat se v pečení chleba doma a mít funkční recepty?

Zimní škola pečení startuje 20. ledna 2025

  • Připadá Ti pečení chleba těžké?
  • Neudržíš kvas a nevíš jak se o něj starat?
  • Chybí Ti funkční recept na chleba?
  • Kvasové pečení je pro tebe španělská vesnice?
  • Nedokážeš vše správně naplánovat?
  • Je tvůj kvas kyselý a často zapáchá?
  • Je pro tebe pečení chleba zátěž a stres?
  • Bojíš se začít péct chleba doma?

Co je součástí on-line školy pečení kvasového chleba?

  • Jak si upéct dobrý kvasový chleba doma?
    Návody, informace a postupy jak na Tvůj domácí kvasový chleba pěkně krok za krokem.
  • V jakém období bude probíhat Zimní škola pečení?
    Zimní škola pečení bude probíhat od pondělí 20. ledna do 9. února 2025.
  • Jak dlouho budu mít přístup do členské sekce?
    Přístup do členské sekce ke všem materiálům v Zimní škole pečení budeš mít do 31. května 2025.
  • Co je součástí Zimní školy pečení
    Teoretická a praktická videa - celkem 10 videí, skripta s informacemi a recepty na chléb z žitného i pšeničného kvasu.
  • Žitný kvas je v ceně školy pečení
    poštou nebo přes Zásilkovnu Ti zašlu společně s mou knihou i živý, žitný kvas.
  • Kniha Upeč si svou lásku z kvásku
    Moji třetí, nejnovější knihu s osobním věnováním Ti pošlu poštou až domů.
  • Individuální konzultace
    Máš možnost využít telefonicky individuální konzultaci.
  • Co vše získáš vstupem do Zimní školy pečení?
    Dostaneš informace o procesu pečení chleba doma, funkční recepty na kvasové chleby. Ujasníš si vše, co potřebuješ k pečení chleba doma a v pečení chleba získáš jistotu, klid a řád.

Reference domácích pekařů Podzimní školy pečení 

Milá Gábi, děkuji ti za skvěle natočená videa! Jsou logicky a vždy k danému tématu vysvětlena, vše popisuješ velmi srozumitelným jednoduchým způsobem. A je úžasné, že popisuješ i nezdary "co by se mohlo stát, kdyby.." a jak ten daný nezdar zachránit! Jsi nejen výborná pekařka, ale také výborná lektorka!
Gábi jsi profík a nejvíc motivuješ svou lidskostí, otevřeností a láskou, kterou pro chleby i pro lidi máš. Díky, že jsi to (a sebe) dokázala otisknout i do onlinu, je to cenné! A obdivuju, jak je ve všem opět přesah, který netlačíš, ale ukazuješ, jak TO žiješ ❤️ Díky! Eliška
Velké díky za přehledné a praktické předání všech rad a zkušeností. Gábi, každý si děláme celkový úsudek na druhé....a Tvé pečení dotváří příjemné prostředí, přirozenost, Tvůj vzhled, oblečení, prostě sepjetí s přírodou. Člověk má alespoň na chvíli pocit, že je Svět v pořádku. Moc děkuji.

Prodej Zimní školy pečení právě běží!

Co nás v Zimní škole pečení kvasového chleba čeká?

1. lekce - ÚVOD

V první lekci se dozvíš, kdo je Gabi Hradecká, jak dlouho už peče a co Ti v Zimní škole pečení nabízí. Vysvětlím Ti, co všechno máš v ceně školy pečení a co udělat pro to, aby se k tobě balíček s žitným kvasem a knihou v pohodě dostal. Taky se dozvíš, co vše k pečení chleba doma potřebuješ a na co se připravit. Vše důležité bude na této 1. lekci řečeno. Jo a taky dostaneš první domácí úkol! 

2. lekce - téma KVAS

V 2. lekci Zimní školy pečení se budeme věnovat tématu KVAS - dlouho a velmi pečlivě. Dozvíš se, jak kvas skladovat a jak se o živý kvas starat. Povíme si, jak a v čem kvas skladovat, tipy a rady, jak kvas vědomě odebrat a co dělat, když kvas vědomě neodebereš. Dám Ti návody, jak o svůj kvas nepřijít, co znamená koloběh kvasu a také jaký je rozdíl mezi koloběhem a dokrmováním kvasu. Velmi důležitá 2.lekce, kterou si určitě budeš pouštět několikrát dokola. 

3. lekce - Proces pečení chleba

Téma 3. lekce Ti dá základ do celého procesu. Gabi Ti odpoví na otázky, z jakých úkonů se celý proces skládá a jaké jsou přesné časové dotace jednotlivých fází. Dozvíš se, jak je možné nechat zrát těsto v míse a chleba v ošatce a jak to vše správně nakombinovat. V druhé části videa uvidíš jak Gabi odebírá kvas na příště, jak mísí chlebové těsto a jak s těstem následně pracuje na vále a ukládá ho do ošatky.

4. lekce - Pečení chleba

Dnes video o PEČENÍ chleba v troubě - praktická ukázka na jakou teplotu nastavit troubu, jak dostat do trouby páru, na kolik stupňů chléb pečeme a důležitá věc - jak chleba do trouby prakticky vsadíme v klidu a pohodě. Dále si povíme jak chleba chladne, jak a v čem ho skladovat. 

5. lekce - Chléb s minimem kvasu (video teoretické)

Dnes odpovědi na Tvé otázky a také spousta teorie k novému receptu, který nenajdete ani v základních skriptech, ani v knize. Jde o kvasový chléb s minimem základního (pšeničného nebo žitného) kvasu. Jaký je přesný plán na tento typ chleba? Co je autolýza a co je fermentolýza? Jak překládáme chléb a jak dlouho ho necháme zrát v míse a jak dlouho v ošatce? Chléb s minimem kvasu je chlebová bombička. 

6. lekce - Chléb s minimem kvasu (video praktické)

Praktické video 6. lekce je o novém receptu Chléb s minimem kvasu. Od prvního kroku až do toho posledního video názorně ukazuje, jak pracovat s tímto typem těsta. Tak do toho, ten výsledek rozhodně stojí za to! Pšeničný kvas - vše o něm a také celý postup celo-pšeničného chleba.

7. lekce - Čísla a proces pečení chleba. Kdy a jak dlouho?

Dnes odpovědi na Tvé otázky, domluva na individuální konzultace. V 7. lekci nás čeká rekapitulace celého procesu pečení chleba doma v číslech a také dovysvětlení časových dotací jednotlivých fází. Zásadní jsou Vaše otázky, na které Gabi odpovídá. 

8. lekce - Jak na chleba do formy, trochu historie a chlebové vychytávky

V 8. lekci se podíváme do historie pečení. Video o tom, jak to s pečením chleba bylo dřív a další tipy, rady a cenné zkušenosti Gabi. Také si povíme vše o chlebech do formy - ať už o světlém pšeničném Jihomoravském tousťáčku, či tmavém Žitánku. Tak šup, jdeme do formy!

9. lekce - Čas na Tvé otázky

Zakončení Zimní školy pečení, Tvé otázky/Gabi odpovědi, rekapitulace celé Podzimní školy pečení, rozloučení. 

Otázky a odpovědi k Zimní škole pečení

V jakém termínu Zimní škola pečení probíhá?

Zimní škola pečení probíhá v termínu od pondělí 20. ledna do neděle 9. února 2025.

Můžu dostat k Zimní škole pečení i žitný kvas?

Ano, zaslání žitného kvasu poštou na tvou adresu je v ceně Zimní školy pečení.

Videa přijdou všechna najednou, nebo postupně?

Během tří týdnů přijde 9 videí v režimu pondělí, středa a pátek. Škola pečení je on-line, ovšem s živým provázením Gabi.

Jak dlouho budu mít k dispozici videa Zimní školy pečení?

Videa ze Zimní školy pečení budeš mít plně k dispozici do 31. května 2025. Zážitek, skripta, knihu Gabi a umění upéct svůj kvasový chleba už napořád.

Skripta s recepty si mohu stáhnout a vytisknout?

Ano, svoje skripta si můžeš stáhnout a vytisknout.

Knihu Upeč si svou lásku z kvásku dostanu od Gabi poštou?

Novou knihu budeš mít v ruce i s osobním věnováním a bude Ti zaslána poštou doporučeně, nebo prostřednictvím Zásilkovny.

Budu mít v Zimní škole pečení individuální péči?

Ano! K tomu je vyhrazena individuální max. hodinová konzultace (telefon, či jakkoliv jinak)