- Připadá Ti pečení chleba těžké?
- Neudržíš kvas a nevíš jak se o něj starat?
- Chybí Ti funkční recept na chleba?
- Kvasové pečení je pro tebe španělská vesnice?
- Nedokážeš vše správně naplánovat?
- Je tvůj kvas kyselý a často zapáchá?
- Je pro tebe pečení chleba zátěž a stres?
- Bojíš se začít péct chleba doma?
Co je součástí Podzimní školy pečení
- Jak si upéct dobrý kvasový chlebajak na to, co potřebujeme a hlavně návod na pečení chleba doma v klidu a v pohodě.
- Škola pečení je unikátnív tom, že naučíš péct jak z žitného, tak z pšeničného kvasu.
- Nová skripta 2024s informacemi a 6 recepty na kvasové chleby
- Celkem 9 videíTeoretická a praktická videa
- Videa v délce 20 - 45 minutpřichází v režimu pondělí, středa, pátek
- Žitný kvas v ceně školy pečenípoštou nebo přes Zásilkovnu Ti zašlu společně s mou knihou i živý kvas
- Kniha Upeč si svou lásku z kváskus osobním věnováním Ti přijde poštou až domů
- Individuální konzultacetelefonicky nebo on-line
- Po-kurzová péčei po kurzu se ptej na co potřebuješ, ráda ti zodpovím dotazy ohledně pečení chleba doma
- V procesu pečení získáš jistotu, klid a řádujasníš si vše, co potřebuješ k pečení chleba doma
Co nás v Podzimní škole
v termínu 7. - 25. října čeká?
1. lekce - ÚVOD
V první lekci se dozvíš, kdo je Gabi Hradecká, jak dlouho už peče a co Ti v Podzimní škole pečení nabízí. Vysvětlím Ti, co všechno máš v ceně školy pečení a co udělat pro to, aby se k tobě balíček s žitným kvasem a knihou v pohodě dostal. Taky se dozvíš, co vše k pečení chleba doma potřebuješ a na co se připravit. Vše důležité bude na této 1. lekci řečeno. Jo a taky dostaneš první domácí úkol!
2. lekce - téma KVAS (video praktické)
V 2. lekci Podzimní školy pečení se budeme věnovat tématu KVAS - dlouho a velmi pečlivě. Dozvíš se, jak kvas skladovat a jak se o živý kvas starat. Povíme si, jak a v čem kvas skladovat, tipy a rady, jak kvas vědomě odebrat a co dělat, když kvas vědomě neodebereš. Dám Ti návody, jak o svůj kvas nepřijít, co znamená koloběh kvasu a také jaký je rozdíl mezi koloběhem a dokrmováním kvasu. Velmi důležitá 2.lekce, kterou si určitě budeš pouštět několikrát dokola.
3. lekce - PROCES pečení chleba (video praktické)
Téma 3. lekce Ti dá základ do celého procesu. Gabi Ti odpoví na otázky, z jakých úkonů se celý proces skládá a jaké jsou přesné časové dotace jednotlivých fází. Dozvíš se, jak je možné nechat zrát těsto v míse a chleba v ošatce a jak to vše správně nakombinovat. V druhé části videa uvidíš jak Gabi odebírá kvas na příště, jak mísí chlebové těsto a jak s těstem následně pracuje na vále a ukládá ho do ošatky.
4. lekce - PEČENÍ chleba (video praktické)
Dnes video o PEČENÍ chleba v troubě - praktická ukázka na jakou teplotu nastavit troubu, jak dostat do trouby páru, na kolik stupňů chléb pečeme a důležitá věc - jak chleba do trouby prakticky vsadíme v klidu a pohodě. Dále si povíme o chladnutí a skladování kvasového chleba a v 2. části video si řekneme, jak jednoduše upečeme tmavý nebo světlý chléb do formy.
5. lekce - Chléb s minimem kvasu (video teoretické)
Dnes odpovědi na Tvé otázky a také spousta teorie k novému receptu, který nenajdete ani ve skriptech, ani v knize. Jde o kvasový chléb s minimem základního (pšeničného nebo žitného) kvasu. Jaký je přesný plán na tento typ chleba? Co je autolýza a co je fermentolýza? Jak překládáme chléb a jak dlouho ho necháme zrát v míse a jak dlouho v ošatce? Chléb s minimem kvasu je chlebová bombička.
6. lekce - Chléb s minimem kvasu (video praktické)
Praktické video 6. lekce je o novém receptu Chléb s minimem kvasu. Od prvního kroku až do toho posledního video názorně ukazuje, jak pracovat s tímto typem těsta. Tak do toho, ten výsledek rozhodně stojí za to! Pšeničný kvas - vše o něm a také celý postup celo-pšeničného chleba.
7. lekce - Čísla a proces pečení chleba. Kdy a jak dlouho? (video teoretické)
Dnes odpovědi na Tvé otázky, domluva na individuální konzultace. V 7. lekci nás čeká rekapitulace celého procesu pečení chleba doma v číslech a také dovysvětlení časových dotací jednotlivých fází. Zásadní jsou Vaše otázky, na které Gabi odpovídá.
8. lekce - Jak na chleba do formy, trochu historie a chlebové vychytávky (video teoretické)
V 8. lekci se podíváme do historie pečení. Video o tom, jak to s pečením chleba bylo dřív a další tipy, rady a cenné zkušenosti Gabi. Také si povíme vše o chlebech do formy - ať už o světlém pšeničném, či tmavém žitném. Tak šup, do formy!
9. lekce - Čas na Tvé otázky
Zakončení Podzimní školy pečení, Tvé otázky/Gabi odpovědi, rekapitulace celé Podzimní školy pečení, rozloučení.
Otázky a odpovědi k Podzimní škole pečení