• Připadá Ti pečení chleba těžké?
  • Neudržíš kvas a nevíš jak se o něj starat?
  • Chybí Ti funkční recept na chleba?
  • Kvasové pečení je pro tebe španělská vesnice?
  • Nedokážeš vše správně naplánovat?
  • Je tvůj kvas kyselý a často zapáchá?
  • Je pro tebe pečení chleba zátěž a stres?
  • Bojíš se začít péct chleba doma?

Co je součástí Podzimní školy pečení

  • Jak si upéct dobrý kvasový chleba
    jak na to, co potřebujeme a hlavně návod na pečení chleba doma v klidu a v pohodě.
  • Škola pečení je unikátní
    v tom, že naučíš péct jak z žitného, tak z pšeničného kvasu.
  • Nová skripta 2024
    s informacemi a 6 recepty na kvasové chleby
  • Celkem 9 videí
    Teoretická a praktická videa
  • Videa v délce 20 - 45 minut
    přichází v režimu pondělí, středa, pátek
  • Žitný kvas v ceně školy pečení
    poštou nebo přes Zásilkovnu Ti zašlu společně s mou knihou i živý kvas
  • Kniha Upeč si svou lásku z kvásku
    s osobním věnováním Ti přijde poštou až domů
  • Individuální konzultace
    telefonicky nebo on-line
  • Po-kurzová péče
    i po kurzu se ptej na co potřebuješ, ráda ti zodpovím dotazy ohledně pečení chleba doma
  • V procesu pečení získáš jistotu, klid a řád
    ujasníš si vše, co potřebuješ k pečení chleba doma
Co nás v Podzimní škole
v termínu 7. - 25. října čeká?

1. lekce - ÚVOD

V první lekci se dozvíš, kdo je Gabi Hradecká, jak dlouho už peče a co Ti v Podzimní škole pečení nabízí. Vysvětlím Ti, co všechno máš v ceně školy pečení a co udělat pro to, aby se k tobě balíček s žitným kvasem a knihou v pohodě dostal. Taky se dozvíš, co vše k pečení chleba doma potřebuješ a na co se připravit. Vše důležité bude na této 1. lekci řečeno. Jo a taky dostaneš první domácí úkol! 

2. lekce - téma KVAS (video praktické)

V 2. lekci Podzimní školy pečení se budeme věnovat tématu KVAS - dlouho a velmi pečlivě. Dozvíš se, jak kvas skladovat a jak se o živý kvas starat. Povíme si, jak a v čem kvas skladovat, tipy a rady, jak kvas vědomě odebrat a co dělat, když kvas vědomě neodebereš. Dám Ti návody, jak o svůj kvas nepřijít, co znamená koloběh kvasu a také jaký je rozdíl mezi koloběhem a dokrmováním kvasu. Velmi důležitá 2.lekce, kterou si určitě budeš pouštět několikrát dokola. 

3. lekce - PROCES pečení chleba (video praktické)

Téma 3. lekce Ti dá základ do celého procesu. Gabi Ti odpoví na otázky, z jakých úkonů se celý proces skládá a jaké jsou přesné časové dotace jednotlivých fází. Dozvíš se, jak je možné nechat zrát těsto v míse a chleba v ošatce a jak to vše správně nakombinovat. V druhé části videa uvidíš jak Gabi odebírá kvas na příště, jak mísí chlebové těsto a jak s těstem následně pracuje na vále a ukládá ho do ošatky.

4. lekce - PEČENÍ chleba (video praktické)

Dnes video o PEČENÍ chleba v troubě - praktická ukázka na jakou teplotu nastavit troubu, jak dostat do trouby páru, na kolik stupňů chléb pečeme a důležitá věc - jak chleba do trouby prakticky vsadíme v klidu a pohodě. Dále si povíme o chladnutí a skladování kvasového chleba a v 2. části video si řekneme, jak jednoduše upečeme tmavý nebo světlý chléb do formy.

5. lekce - Chléb s minimem kvasu (video teoretické)

Dnes odpovědi na Tvé otázky a také spousta teorie k novému receptu, který nenajdete ani  ve skriptech, ani v knize. Jde o kvasový chléb s minimem základního (pšeničného nebo žitného) kvasu. Jaký je přesný plán na tento typ chleba? Co je autolýza a co je fermentolýza? Jak překládáme chléb a jak dlouho ho necháme zrát v míse a jak dlouho v ošatce? Chléb s minimem kvasu je chlebová bombička. 

6. lekce - Chléb s minimem kvasu (video praktické)

Praktické video 6. lekce je o novém receptu Chléb s minimem kvasu. Od prvního kroku až do toho posledního video názorně ukazuje, jak pracovat s tímto typem těsta. Tak do toho, ten výsledek rozhodně stojí za to! Pšeničný kvas - vše o něm a také celý postup celo-pšeničného chleba.

7. lekce - Čísla a proces pečení chleba. Kdy a jak dlouho? (video teoretické)

Dnes odpovědi na Tvé otázky, domluva na individuální konzultace. V 7. lekci nás čeká rekapitulace celého procesu pečení chleba doma v číslech a také dovysvětlení časových dotací jednotlivých fází. Zásadní jsou Vaše otázky, na které Gabi odpovídá. 

8. lekce - Jak na chleba do formy, trochu historie a chlebové vychytávky (video teoretické)

V 8. lekci se podíváme do historie pečení. Video o tom, jak to s pečením chleba bylo dřív a další tipy, rady a cenné zkušenosti Gabi. Také si povíme vše o chlebech do formy - ať už o světlém pšeničném, či tmavém žitném. Tak šup, do formy!

9. lekce - Čas na Tvé otázky

Zakončení Podzimní školy pečení, Tvé otázky/Gabi odpovědi, rekapitulace celé Podzimní školy pečení, rozloučení. 

Otázky a odpovědi k Podzimní škole pečení

V jakém termínu Podzimní škola pečení probíhá?

Podzimní škola pečení bude probíhat v termínu od pondělí 7. října do pátku 25. října 2024.

Můžu dostat k Podzimní škole pečení i žitný kvas?

Ano, zaslání žitného kvasu poštou na tvou adresu je v ceně Podzimní školy pečení.

Videa přijdou všechna najednou, nebo postupně?

Během tří týdnů přijde 9 videí v režimu pondělí, středa a pátek. Škola pečení je on-line, ovšem s živým provázením Gabi.

Jak dlouho budu mít k dispozici videa Podzimní školy pečení?

Videa z Podzimní školy pečení budeš mít plně k dispozici do 31. ledna 2025. Zážitek, skripta ,knihu Gabi a umění upéct svůj kvasový chleba už napořád.

Skripta s recepty si mohu stáhnout a vytisknout?

Ano, svoje skripta si můžeš stáhnout a vytisknout.

Knihu Upeč si svou lásku z kvásku dostanu od Gabi poštou?

Novou knihu budeš mít v ruce i s osobním věnováním a bude Ti zaslána poštou doporučeně, nebo prostřednictvím Zásilkovny.

Budu mít v Podzimní škole pečení individuální péči?

Ano! K tomu je vyhrazena individuální max. hodinová konzultace (telefon, či jakkoliv jinak)