Co je Nakopávačka?

Nakopávačka je 3-denní program zdarma = minikurz s ŽIVÝM provázením Gabi. Tento minikurz je pro ty, kteří začínají s pečením kvasového chleba doma, ale i pro ty, kteří chtějí začít znovu, jinak a lépe. Pro ty, co chtějí péct z žitného nebo bezlepkového kvasu. Všichni mají otevřeno.

Během 3 dnů si projdeme celý proces pečení chleba doma a ujasníme si časový rozvrh jednotlivých fází kynutí. Dostaneš základní recept a naprosto jasné návody, jak na svůj kvasový chleba.

V Nakopávačce otevřu diskuzi a můžeš dostat i 13-letý žitný kvas, který Ti pošlu poštou. Tak se s podzimem hezky nakopni k pečení chleba doma! 

4 Nakopávačky během roku

LISTOPAD - podzim láká k pečení chleba doma, je období temna, tak si spolu upečeme chleba. Listopadová Nakopávačka proběhne v termínu 25. - 27. listopadu 2024.

LEDEN - kdo si dá předsevzetí naučit se v novém roce péct chleba, jeho příležitost je tu právě s lednovou Nakopávačkou.

BŘEZEN - jarní Nakopávačka je velmi oblíbená. S jarem jde vše lépe. 

ZÁŘÍ - po létě se chceme nakopnout k pečení kvasového chleba, je to vždy jízda se začátkem podzimu.

0
domácích pekařů
již má svou Nakopávačku spokojeně za sebou

1 . den = Proces pečení chleba

V prvním videu Nakopávačky budu mluvit o tom, co všechno k pečení chleba doma potřebuješ. Není toho vůbec moc - jen kvas, nádobí, ošatku a troubu. 

Vrátíme se ke kořenům a osvětlím Ti, jakou časovou dotaci má celý proces pečení chleba doma a kolik času vyžadují jednotlivé kroky. Pěkně všechno naplánujeme, dostaneš recept na základní kvasový chleba, který si v Nakopávačce společně upečeme.

Jasné a stručné informace, které Ti položí pevný základ do Tvého domácího pečení. Vložím Ti do Tvého procesu pečení KLID, řád a pohodu. Pečení chleba nemá být stres a zátěž!

2. den = Koloběh kvasu

Kvas a jeho koloběh je nejdůležitější téma celého procesu pečení, chleba doma,  proto mu budeme věnovat nejdelší čas. Celé úterní video. Nebuď nakvašený a přidej se k Nakopávačce už teď. 

Odpovím Ti na otázky jak kvas skladovat a jak se o kvas celkově starat. Zjistíme, zda je v pořádku mít kvas kyselý a co dělat když je kvas cítit acetonově. Také si povíme, jaký je rozdíl mezi dokrmováním kvasu a koloběhem kvasu. Jak často je nutné o kvas pečovat a co dělat, když si budeš chtít dát od pečení chleba pauzu. Kvas je divoký, tak se odvaž taky a přidej se do Nakopávačky! 

3. den = zrání těsta, pečení a rekapitulace

Jak vypadá chlebové těsto? Co do něj patří a jak dlouho zraje? Jestli Ti připadá, že je to všechno děsně složité, tak není! Po Nakopávačce zjistíš, že je to velmi jednoduché.

Dostaneš jasný návod, co do rozkvasu přidáš a jak dlouho necháš zrát v míse a následně poté v ošatce. Po těchto dvou zráních už pečem pecen! V troubě na plechu, na pohodu. Všechno Ti vysvětlím a Ty doma budeš za pekařskou hvězdu! Tak se přidej, těším se právě na Tebe. 

Nakopni se! Přidej se zdarma do Nakopávačky v termínu 25. - 27. 11. 2024