Špaldovo – ječné sušenky od An

Špaldovo – ječné sušenky od An

spaldovo-jecne-SUSENKYDěláme je pořád, děláme je často, protože je co? Protože je milujeme! Jsou zdravé, voňavé a nejsou suché, jsou vláčné, navíc je milují děti, babičky, dědečci, maminky, tatínci, tetičky i pejsci! Jsou prostě výborné, zdravé a fakt dlouho vydrží (pokud se tedy hned nesní).

 

Tady je recept:

– 180 g másla nebo ghí
– 75 g cukru
– 1 vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt
– 100 g špaldové mouky
– 100 g ječné mouky
– 75 g škrobu (bramborový nebo kukuřičný)
– 1 lžička prášku do pečiva
– 2 zarovnané lžičky skořice nebo ještě lépe „Koření na koláče a keksy“ od firmy Sonnentor (to je luxusní záležitost)

V případě tmavé varianty použijte místo skořice dvě lžíce kvalitního kakaa.

Postup: Utřeme máslo (ghí) s cukrem, přidáme skořici nebo koření, přidáme mouku, škrob, prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Z těsta formujeme kuličky, klademe na pečící papír a paličkou na maso zploštíme na sušenku (nebo použijeme přímo razítka na sušenky). Pečeme na 180°C cca 15-18 minut. Necháme na plechu vychladnout – to je velmi důležité.

susenky-2015Udělejte někomu radost a zabalte pár sušenek do obyčejného ubrousku. Uvidíte, jakou radost rozdáte! Luci takto sama zabalila a darovala ve škole učitelům na konci školního roku, hodí se také jako malý dáreček z oslavy nebo rodinného setkání.

Vaše Gabi An

 

 

Gabi
Jmenuji se Gabi a věnuji se pečení domácího kváskového pečiva. Od roku 2014 pořádám kurzy pečení chleba po celé ČR. Nabízím i zážitkový pěkně vypečený víkend pro ženy na Chatě v zátoce, kde celý víkend pečeme chleba a je nám fajn. Těším se právě na Tebe!
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů