Zdravý chléb pana Grahama Špaldy

Dovolte mi představit vám – Zdravý chléb pana Grahama Špaldy

bily-kriz3Je jaro, moje nejoblíbenější roční období. Miluji vůni země, kvetoucích stromů, rostoucí trávy, ranní rosu, tulipány. Jaro je pro mně období kreativní a velmi inspirativní. Velmi ráda tvořím, vymýšlím, experimentuji  a bavím se tím. Pojďte tento chléb s tak vznešeným názvem taky zkusit!

 

graham-spalda1

 

 

 

 

 

 

Kvas: 1-2 lžíce kvásku + 140 g žitné chlebové mouky + 140 g vody (zraje 12 hodin v pokojové teplotě a pokud odebíráte kvásek do lednice, tak nezapomeňte)

Finální těsto:

  • Žitný kvas
  • 280 g špaldové mouky,
  • 100 g gramahové mouky,
  • 150 g vody,
  • 85 g bílého živého jogurtu,
  • 12 g soli

Zamísíme těsto, které odpočívá 1 hodinu v míse, kde ho můžeme 1-2 x přeložit, poté uhněteme a necháme vykynout v ošatce cca 2 hodiny, pečeme jak to máme rádi – dokřupava, dozlatova, dohněda…

Kváskování 3 x Zdar a Jaru obzvlášť!graham-spalda5

Gabi An

Gabi
Jmenuji se Gabi a věnuji se pečení domácího kváskového pečiva. Od roku 2014 pořádám kurzy pečení chleba po celé ČR. Nabízím i zážitkový pěkně vypečený víkend pro ženy na Chatě v zátoce, kde celý víkend pečeme chleba a je nám fajn. Těším se právě na Tebe!
Komentáře
  1. Sam napsal:

    Zdravím, když nemám špaldovou, mám dát pš. chlebovou nebo hladkou?

    Díky 🙂

  2. Blanka napsal:

    Zkusila jsem tento chleba a jsem z něj nadšená. Jen jsem to trochu přehnala se solí, ale to se příště napraví. Díky za recept.

Napsat komentář: Gabi Zrušit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů