Zdravý chléb pana Grahama Špaldy

Dovolte mi představit vám – Zdravý chléb pana Grahama Špaldy

bily-kriz3Je jaro, moje nejoblíbenější roční období. Miluji vůni země, kvetoucích stromů, rostoucí trávy, ranní rosu, tulipány. Jaro je pro mně období kreativní a velmi inspirativní. Velmi ráda tvořím, vymýšlím, experimentuji  a bavím se tím. Pojďte tento chléb s tak vznešeným názvem taky zkusit!

 

graham-spalda1

 

 

 

 

 

 

Kvas: 1-2 lžíce kvásku + 140 g žitné chlebové mouky + 140 g vody (zraje 12 hodin v pokojové teplotě a pokud odebíráte kvásek do lednice, tak nezapomeňte)

Finální těsto:

  • Žitný kvas
  • 280 g špaldové mouky,
  • 100 g gramahové mouky,
  • 150 g vody,
  • 85 g bílého živého jogurtu,
  • 12 g soli

Zamísíme těsto, které odpočívá 1 hodinu v míse, kde ho můžeme 1-2 x přeložit, poté uhněteme a necháme vykynout v ošatce cca 2 hodiny, pečeme jak to máme rádi – dokřupava, dozlatova, dohněda…

Kváskování 3 x Zdar a Jaru obzvlášť!graham-spalda5

Gabi An

Gabi
Jmenuji se Gabi a věnuji se pečení domácího kváskového pečiva. Od roku 2014 pořádám Kurzy pečení chleba po celé České republice a baví mě předávat tuto nádhernou zkušenost dál. Mám tři děti, žijeme v malé vesničce na Znojemsku nedaleko Vranovské přehrady. Pokud vás můj web, Blog či nabídka kurzů zaujala, ozvěte se. Těším se na Vás.
Komentáře
  1. Sam napsal:

    Zdravím, když nemám špaldovou, mám dát pš. chlebovou nebo hladkou?

    Díky 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů