Je jaro, moje nejoblíbenější roční období. Miluji vůni země, kvetoucích stromů, rostoucí trávy, ranní rosu, tulipány. Jaro je pro mně období kreativní a velmi inspirativní. Velmi ráda tvořím, vymýšlím, experimentuji a bavím se tím. Pojďte tento chléb s tak vznešeným názvem taky zkusit!
Kvas: 1-2 lžíce kvásku + 140 g žitné chlebové mouky + 140 g vody (zraje 12 hodin v pokojové teplotě a pokud odebíráte kvásek do lednice, tak nezapomeňte)
Finální těsto:
Zamísíme těsto, které odpočívá 1 hodinu v míse, kde ho můžeme 1-2 x přeložit, poté uhněteme a necháme vykynout v ošatce cca 2 hodiny, pečeme jak to máme rádi – dokřupava, dozlatova, dohněda…
Kváskování 3 x Zdar a Jaru obzvlášť!
Gabi An
Zdravím, když nemám špaldovou, mám dát pš. chlebovou nebo hladkou?
Díky 🙂
Ano, můžete
Ano, dejte pšenici chlebovou nebo hladkou
Zkusila jsem tento chleba a jsem z něj nadšená. Jen jsem to trochu přehnala se solí, ale to se příště napraví. Díky za recept.