S listopadem tu máme Trio do formy! Tři kváskové chleby, pečené ve formě. Každý jiný, každý má svou specifickou chuť.
Světlý kváskový toustový chléb – recept najdete ZDE a na dva tmavé celozrnné chleby najdete recepty právě na této stránce. Chleby jsou krásně vláčné a především zdravé. Recepty jsou vytvořeny do formy o délce cca 20 cm. Tak si jdeme skočit do formy!
Kvas:
Kvas necháme zrát cca 12 hodin
Finální těsto:
Jakmile zamísíme finální těsto, vymažeme si formu tukem (máslem). Do vymazané formy dáme těsto, uhladíme a necháme cca 3 hodiny zrát ve formě pod igelitem. Poté pečeme prvních 10 minut na 230°C (nemusíme troubu zapařovat, když pečeme ve formě) a poté dopékáme dalších 35-40 minut do zlatova. Po dopečení ihned vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Kvas:
Kvas necháme zrát cca 12 hodin
Finální těsto:
Dobrý den, mam sklenenou formu a vymazavam ji sadlem, kvuli bezmlecne diete nepouzivam maslo. Zitny chleb se mi ale opakovane na dne pripeka a nemuzu ho dostat z formy. Nejaka rada, prosim? Chutove je vyborny, ale nikdy ho nevyndam cely.
zdravím,chtěl jsem se jen zeptat opravdu se nemusí trouba zapařovat pokud peču ve formě ….a mám stejnou struktúru chleba po rozkrojení jako vy myslíte že u celozrných chlebů lze docílit větších ok třeba složitým překládáním nebo kynutím v lednici atd.
Jinak chleba je boží !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!