Je tu výborný chlebAN bez lepku a ještě k tomu je Fit! Což je po korona prázdninách skvělá zpráva. Obsahuje totiž českou směs bez lepku, která je vyráběná s láskou a velkou pokorou. Pokud ještě neznáte bezlepkové mouky Eat-fit.cz, tak to omrkněte, stojí to za to. Česká, čistá kvalita. Za těmito výrobky stojí mladý pár dvou krásných lidí, kteří vědí, co dělají a já jim moc fandím.
Takže pokud kváskujete bezlepkově, tak tady je recept na chlebAn:
250g blp kvasu ze Schär Mix B a vody (lžíce kvasu z lednice, 130 vody a 120g Schär mix B, po 12h odebrán čerstvý kvas do lednice)
150g vody se 2 lžícemi nabobtnaného psyllia
215g Eat-fit Universal
45g pohankové mouky
80g bílého živého jogurtu
65g vody
10g soli
kmín dle chuti
Těsto v míse jsem měla asi hodinku, můžete nechat i dvě, pak tvar ošatka, 2-4 hodiny kynutí v ošatce a upečen s láskou prvních 15 minut s párou v troubě na 250°C a pak dopékání na 200°C cca 30 minut To chceš!
Mňam