Je tu výborný chlebAN bez lepku a ještě k tomu je Fit! Což je po korona prázdninách skvělá zpráva. Obsahuje totiž českou směs bez lepku, která je vyráběná s láskou a velkou pokorou. Pokud ještě neznáte bezlepkové mouky Eat-fit.cz, tak to omrkněte, stojí to za to. Česká, čistá kvalita. Za těmito výrobky stojí mladý pár dvou krásných lidí, kteří vědí, co dělají a já jim moc fandím.
Takže pokud kváskujete bezlepkově, tak tady je recept na chlebAn:
🤩 250g blp kvasu ze Schär Mix B a vody (lžíce kvasu z lednice, 130 vody a 120g Schär mix B, po 12h odebrán čerstvý kvas do lednice)
🤩 150g vody se 2 lžícemi nabobtnaného psyllia
🤩 215g Eat-fit Universal
🤩 45g pohankové mouky
🤩 80g bílého živého jogurtu
🤩 65g vody
🤩 10g soli
🤩 kmín dle chuti
Těsto v míse jsem měla asi hodinku, můžete nechat i dvě, pak tvar ošatka, 2-4 hodiny kynutí v ošatce a upečen s láskou prvních 15 minut s párou v troubě na 250°C a pak dopékání na 200°C cca 30 minut 😍🥰 To chceš!
😋 Mňam 😋