ChlebAN bramborovo – lněný, prostě je tu Brambo-Len..
Tak jo, měla jsem kreativní náladu a dva zbylé uvařené brambory ve slupce, které se už nevešly do mísy se zapečenými bramborami. Tak je nastrouhám, zvážím a zkusím přidat do chlebového těsta, říkám si. Nic převratného. Když ne rýže, tak třeba brambor. Ale hned vedle v misce hezky bobtnalo lněné semínko s vodou na bezlepkový chleba, který jsem nakonec udělala bez lněného semínka, protože lněné semínko padlo do Brambo-Lenu 😉
Rozkvas:
Po odebrání do rozkvasu přidáme:
Smísené těsto v míse zrálo asi 3 hodiny na pokojové teplotě a dostalo během té doby 3 krásné pár minut dlouhé překlady v míse rukou. Poté na vále rychlé zpracování a tvar do ošatky. Trochu se mi do ošatky přilepilo, fakt si zkontrolujte, jak dobře/špatně máte vysypanou ošatku Solamylem.
V ošatce mi těsto kynulo už jen 1,5 hodinu, protože jinak by mi uteklo z ošatky. Příště to může být jinak a vy si s kynutím v míse i s kynutím v ošatce najděte svou vlastní kynoucí cestu 🙂
Pečení jako vždy do rozpálené trouby na rozpálený plech prvních 10-15 minut na 230-250 st. s párou, poté dopékání dalších 30-45 minut na cca 200 st. horní – dolní ohřev.
Je tu, Brambo-Lenka naše! Zkus, je to fakt lahoda pane Jahoda (říkal muž a děti) 🙂