Chléb bez lepku – rychlovka

Rychlý bílý chléb bez lepku

Mám ho ráda a dělám ho když nestíhám. Poslední dobou jsem si oblíbila českou chlebovou směs Rumini, zkuste ji také. Tak pojďme na něj:

Do mísy si dáš 3 dcl vody a k tomu 1 a půl lžíce psyllia (na 20-30 minut, psyllium je rozpustná vláknina, která vzniká vyčištěním obalů semen jitrocele indického).

Jakmile se udělá gelová hmota, přidáš do této zahuštěné tekutiny:

– 150 g Schar Mix B
– 110 g chlebové mouky bez lepku Rumini 
(můžeš nahradit moukou Doves Farm – směs bílá)
– 1/2 lžičky guarové mouky (guar guma nebo xantan)
– 2 lžičky sušeného droždí
– 1 lžička soli
– 1 lžička cukru
– 2 lžíce oleje
– 1 lžíce sádla
pokud nechceš dát sádlo, tak dej 3 lžíce oleje

Vše v míse zpracuješ v kompaktní těsto a necháš
1,5 hodiny kynout v míse. Poté si vymažeš malou formu
tukem (používám máslo) a těsto uložíš do formy
(hezky z něj vymačkej vzduch). Ve formě kyne 45 – 60 minut.

Poté už pečeš ve formě v rozehřáté troubě na 230°C prvních 5 minut,
poté stáhneš teplotu na 190°C a dopékáš do zlatova. Po upečení
ihned vyklopíš na mřížku, kde necháš chléb vychladnout

Gabi
Jmenuji se Gabi a věnuji se pečení domácího kváskového pečiva. Od roku 2014 pořádám kurzy pečení chleba po celé ČR. Nabízím i zážitkový pěkně vypečený víkend pro ženy na Chatě v zátoce, kde celý víkend pečeme chleba a je nám fajn. Těším se právě na Tebe!
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů