Mám ráda rychlé koláče. Tento je rychlý, jednoduchý a navíc úžasně vláčný díky bílému jogurtu. Je fakt lahodný. Dnes jsem ho upekla narychlo ke svačině a mým rodičům tak chutnal, že jsem se rozhodla se o něj podělit. Základ tomuto receptu položila má 91-letá babička Mařenka, od které mám recept na výbornou, vláčnou bublaninu z bílého jogurtu. Tento recept je mírně poupraven a udělán tak, aby se krásně vlezl do koláčové formy o průměru cca 25 cm.
Tak jdeme na to:
smícháme vše dohromady a poté přidáme
Drobenka:
Nižší kulatou formu na koláč o průměru cca 25 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou nebo celozrnnou moukou. Těsto rozmažeme po celé ploše formy a lžičkou poklademe švestková povidla jak nás napadne a přidáme na jemno nakrájené liči. Já použila zavařené liči, ale může být i čerstvé. Místo švestkových povidel můžete použít domácí marmeládu, místo liči můžete použít broskve, meruňky, jahody, maliny, na cokoliv máte chuť. Nakonec posypete drobenkou. Pečeme na 180°C cca 40 minut.
Ahoj Gábi , zdravím z Rožnova p.R. , jdu do toho !!! I já zdravím celou Tvou rodinu a taky babičku a dědečka… Iv