Dýně je výborná a hodnotná podzimní potravina, zvláště pokud máme dýni přímo ze své zahrádky. Dýni pečeme, vaříme, smažíme, děláme z ní sladké i slané pokrmy. Zde máte recept na drobné kváskové dýňové pečivo. Věřte, že si ho zamilujete. Já do receptu použila domácí dýni hokaido, ze které jsem udělala pyré (dýni nakrájenou na kousky i se slupkou jsem uvařila a následně rozmixovala na pyré). Z tohoto receptu jsem udělala 8 dýňáčků a možná budete muset udělat dvojitou dávku, protože jsou výborné.
Založíme kvas:
(kvas zraje cca 12 hodin v pokojové teplotě)
Finální těsto:
Těsto necháme 1-2 hodiny odpočívat a poté vytvarujeme na plech vyložený pečícím papírem dýňáčky (kus má cca 80g), nařízneme, potřeme vodou, posypeme dýňovými semínky, necháme aspoň hodinu na plechu vykynout a poté pečeme na 250°C se zapařením trouby 10 minut a poté dopékáme na 200°C do zlatova cca dalších 10 minut. Dobrou podzimní chuť.