Dýňáčci

Dýně je výborná a hodnotná podzimní potravina, zvláště pokud máme dýni přímo ze své zahrádky. Dýni pečeme, vaříme, smažíme, děláme z ní sladké i slané pokrmy. Zde máte recept na drobné kváskové dýňové pečivo. Věřte, že si ho zamilujete. Já do receptu použila domácí dýni hokaido, ze které jsem udělala pyré (dýni nakrájenou na kousky i se slupkou jsem uvařila a následně rozmixovala na pyré). Z tohoto receptu jsem udělala 8 dýňáčků a možná budete muset udělat dvojitou dávku, protože jsou výborné.

rijen15-55

 

Založíme kvas:

  •  20 g žitného kvásku
  • 100 g vody
  • 100 g žitné chlebové mouky

(kvas zraje cca 12 hodin v pokojové teplotě)

Finální těsto:

  • kvas
  •  80-100 g dýňového pyré (z uvařené Hokkaidó)
  • 130 g vody
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g dýňové mouky (od firmy Adveni)
  •  8 g soli
  • přidat můžeme hrst drcených dýňových semínek, které jsou dopředu namočené

Těsto necháme 1-2 hodiny odpočívat a poté vytvarujeme na plech vyložený pečícím papírem dýňáčky (kus má cca 80g), nařízneme, potřeme vodou, posypeme dýňovými semínky, necháme aspoň hodinu na plechu vykynout a poté pečeme na 250°C se zapařením trouby 10 minut a poté dopékáme na 200°C do zlatova cca dalších 10 minut. Dobrou podzimní chuť.rijen15-69

Gabi
Jmenuji se Gabi a věnuji se pečení domácího kváskového pečiva. Od roku 2014 pořádám kurzy pečení chleba po celé ČR. Nabízím i zážitkový pěkně vypečený víkend pro ženy na Chatě v zátoce, kde celý víkend pečeme chleba a je nám fajn. Těším se právě na Tebe!
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů