- Chceš si upéct svůj chleba doma v klidu a v pohodě?
- Rád by sis provoněl(a) domov čerstvým, domácím chlebem?
- Nevíš si rady s kvasem, který je stále kyselý a chleby hutné?
- Baví Tě zlepšovat se v pečení chleba doma a mít funkční recepty?
Zimní škola pečení startuje 20. ledna 2025
- Připadá Ti pečení chleba těžké?
- Neudržíš kvas a nevíš jak se o něj starat?
- Chybí Ti funkční recept na chleba?
- Kvasové pečení je pro tebe španělská vesnice?
- Nedokážeš vše správně naplánovat?
- Je tvůj kvas kyselý a často zapáchá?
- Je pro tebe pečení chleba zátěž a stres?
- Bojíš se začít péct chleba doma?
Co je součástí on-line školy pečení kvasového chleba?
- Jak si upéct dobrý kvasový chleba doma?Návody, informace a postupy jak na Tvůj domácí kvasový chleba pěkně krok za krokem.
- V jakém období bude probíhat Zimní škola pečení?Zimní škola pečení bude probíhat od pondělí 20. ledna do 9. února 2025.
- Jak dlouho budu mít přístup do členské sekce?Přístup do členské sekce ke všem materiálům v Zimní škole pečení budeš mít do 31. května 2025.
- Co je součástí Zimní školy pečeníTeoretická a praktická videa - celkem 10 videí, skripta s informacemi a recepty na chléb z žitného i pšeničného kvasu.
- Žitný kvas je v ceně školy pečenípoštou nebo přes Zásilkovnu Ti zašlu společně s mou knihou i živý, žitný kvas.
- Kniha Upeč si svou lásku z kváskuMoji třetí, nejnovější knihu s osobním věnováním Ti pošlu poštou až domů.
- Individuální konzultaceMáš možnost využít telefonicky individuální konzultaci.
- Co vše získáš vstupem do Zimní školy pečení?Dostaneš informace o procesu pečení chleba doma, funkční recepty na kvasové chleby. Ujasníš si vše, co potřebuješ k pečení chleba doma a v pečení chleba získáš jistotu, klid a řád.
Reference domácích pekařů Podzimní školy pečení
Milá Gábi, děkuji ti za skvěle natočená videa! Jsou logicky a vždy k danému tématu vysvětlena, vše popisuješ velmi srozumitelným jednoduchým způsobem. A je úžasné, že popisuješ i nezdary "co by se mohlo stát, kdyby.." a jak ten daný nezdar zachránit! Jsi nejen výborná pekařka, ale také výborná lektorka!
Gábi jsi profík a nejvíc motivuješ svou lidskostí, otevřeností a láskou, kterou pro chleby i pro lidi máš. Díky, že jsi to (a sebe) dokázala otisknout i do onlinu, je to cenné! A obdivuju, jak je ve všem opět přesah, který netlačíš, ale ukazuješ, jak TO žiješ ❤️ Díky! Eliška
Velké díky za přehledné a praktické předání všech rad a zkušeností. Gábi, každý si děláme celkový úsudek na druhé....a Tvé pečení dotváří příjemné prostředí, přirozenost, Tvůj vzhled, oblečení, prostě sepjetí s přírodou. Člověk má alespoň na chvíli pocit, že je Svět v pořádku. Moc děkuji.
Předprodej Zimní školy pečení právě běží!
Pořiď si kurz za předprodejní cenu:
Co nás v Zimní škole pečení kvasového chleba čeká?
1. lekce - ÚVOD
V první lekci se dozvíš, kdo je Gabi Hradecká, jak dlouho už peče a co Ti v Zimní škole pečení nabízí. Vysvětlím Ti, co všechno máš v ceně školy pečení a co udělat pro to, aby se k tobě balíček s žitným kvasem a knihou v pohodě dostal. Taky se dozvíš, co vše k pečení chleba doma potřebuješ a na co se připravit. Vše důležité bude na této 1. lekci řečeno. Jo a taky dostaneš první domácí úkol!
2. lekce - téma KVAS
V 2. lekci Zimní školy pečení se budeme věnovat tématu KVAS - dlouho a velmi pečlivě. Dozvíš se, jak kvas skladovat a jak se o živý kvas starat. Povíme si, jak a v čem kvas skladovat, tipy a rady, jak kvas vědomě odebrat a co dělat, když kvas vědomě neodebereš. Dám Ti návody, jak o svůj kvas nepřijít, co znamená koloběh kvasu a také jaký je rozdíl mezi koloběhem a dokrmováním kvasu. Velmi důležitá 2.lekce, kterou si určitě budeš pouštět několikrát dokola.
3. lekce - Proces pečení chleba
Téma 3. lekce Ti dá základ do celého procesu. Gabi Ti odpoví na otázky, z jakých úkonů se celý proces skládá a jaké jsou přesné časové dotace jednotlivých fází. Dozvíš se, jak je možné nechat zrát těsto v míse a chleba v ošatce a jak to vše správně nakombinovat. V druhé části videa uvidíš jak Gabi odebírá kvas na příště, jak mísí chlebové těsto a jak s těstem následně pracuje na vále a ukládá ho do ošatky.
4. lekce - Pečení chleba
Dnes video o PEČENÍ chleba v troubě - praktická ukázka na jakou teplotu nastavit troubu, jak dostat do trouby páru, na kolik stupňů chléb pečeme a důležitá věc - jak chleba do trouby prakticky vsadíme v klidu a pohodě. Dále si povíme jak chleba chladne, jak a v čem ho skladovat.
5. lekce - Chléb s minimem kvasu (video teoretické)
Dnes odpovědi na Tvé otázky a také spousta teorie k novému receptu, který nenajdete ani v základních skriptech, ani v knize. Jde o kvasový chléb s minimem základního (pšeničného nebo žitného) kvasu. Jaký je přesný plán na tento typ chleba? Co je autolýza a co je fermentolýza? Jak překládáme chléb a jak dlouho ho necháme zrát v míse a jak dlouho v ošatce? Chléb s minimem kvasu je chlebová bombička.
6. lekce - Chléb s minimem kvasu (video praktické)
Praktické video 6. lekce je o novém receptu Chléb s minimem kvasu. Od prvního kroku až do toho posledního video názorně ukazuje, jak pracovat s tímto typem těsta. Tak do toho, ten výsledek rozhodně stojí za to! Pšeničný kvas - vše o něm a také celý postup celo-pšeničného chleba.
7. lekce - Čísla a proces pečení chleba. Kdy a jak dlouho?
Dnes odpovědi na Tvé otázky, domluva na individuální konzultace. V 7. lekci nás čeká rekapitulace celého procesu pečení chleba doma v číslech a také dovysvětlení časových dotací jednotlivých fází. Zásadní jsou Vaše otázky, na které Gabi odpovídá.
8. lekce - Jak na chleba do formy, trochu historie a chlebové vychytávky
V 8. lekci se podíváme do historie pečení. Video o tom, jak to s pečením chleba bylo dřív a další tipy, rady a cenné zkušenosti Gabi. Také si povíme vše o chlebech do formy - ať už o světlém pšeničném Jihomoravském tousťáčku, či tmavém Žitánku. Tak šup, jdeme do formy!
9. lekce - Čas na Tvé otázky
Zakončení Zimní školy pečení, Tvé otázky/Gabi odpovědi, rekapitulace celé Podzimní školy pečení, rozloučení.
Otázky a odpovědi k Zimní škole pečení