3 - denní minikurz zdarma s živým provázením Gabi

NAKOPÁVAČKA

polož ten nejlepší základ Tvému domácímu pečení z žitného kvasu.

15. - 17. září 2025

Zářijová Nakopávačka je uzavřena!

4 Nakopávačky během roku

ZÁŘÍ - po létě se chceme nakopnout k pečení kvasového chleba, je to vždy jízda se začátkem podzimu.

LISTOPAD - podzimní vzpruha v době, kdy už máme světlo jen pár hodin a našemu času vládne tma.

LEDEN - s novým rokem se nauč péct chleba doma, je období předsevzetí a nových výzev, tak si pojďme spolu upéct chleba. 

BŘEZEN - jarní Nakopávačka je velmi oblíbená.  Příroda se probouzí a ty se můžeš nakopnout k pečení chleba doma!

Co je Nakopávačka?

Nakopávačka je 3-denní program ZDARMA = minikurz s ŽIVÝM provázením Gabi. Tento minikurz je pro ty, kteří začínají s pečením kvasového chleba doma, ale i pro ty, kteří chtějí začít znovu, jinak a lépe. Pro ty, co chtějí péct z žitného kvasu chleba doma. Všichni mají otevřeno.

Během 3 dnů si projdeme celý proces pečení chleba doma a ujasníme si časový rozvrh jednotlivých fází kynutí. Dostaneš základní recept a naprosto jasné návody, jak na svůj kvasový chleba. 

V Nakopávačce otevřu diskuzi a můžeš dostat i 13-letý žitný kvas, který Ti pošlu poštou. Tak hezky nakopni k pečení chleba doma, budu Ti průvodcem na Tvé cestě.

„Díky jednoduchému vysvětlení se už pečení z kvásku vůbec nebojím.“
Chleba jsem nikdy z kvásku nepekla, jen z droždí a bílé mouky – spíš takový vekochleba. Jsem nadšená. Krásně a srozumitelně jste to vysvětlila. Je to sice několikahodinový proces, ale to není žádná překážka, ba naopak – moc se na to těším. Chtěla jsem se to naučit a tím, jak jste to vysvětlila, se toho vůbec nebojím. Moc děkuji 🩷
Milena Koníčková
0
domácích pekařů
již má svou Nakopávačku spokojeně za sebou.

JAK NAKOPÁVAČKA PROBÍHÁ?

1 . den = Proces pečení chleba

V prvním videu Nakopávačky budu mluvit o tom, co všechno k pečení chleba doma potřebuješ. Není toho vůbec moc - jen kvas, nádobí, ošatku a troubu. 

Vrátíme se ke kořenům a osvětlím Ti, jakou časovou dotaci má celý proces pečení chleba doma a kolik času vyžadují jednotlivé kroky. Pěkně všechno naplánujeme, dostaneš recept na základní kvasový chleba, který si v Nakopávačce společně upečeme.

Jasné a stručné informace, které Ti položí pevný základ do Tvého domácího pečení. Vložím Ti do Tvého procesu pečení KLID, řád a pohodu. Pečení chleba nemá být stres a zátěž!

2. den = Koloběh kvasu

Kvas a jeho koloběh je nejdůležitější téma celého procesu pečení, chleba doma,  proto mu budeme věnovat nejdelší čas. Celé úterní video. Nebuď nakvašený a přidej se k Nakopávačce už teď. 

Odpovím Ti na otázky jak kvas skladovat a jak se o kvas celkově starat. Zjistíme, zda je v pořádku mít kvas kyselý a co dělat když je kvas cítit acetonově. Také si povíme, jaký je rozdíl mezi dokrmováním kvasu a koloběhem kvasu. Jak často je nutné o kvas pečovat a co dělat, když si budeš chtít dát od pečení chleba pauzu. Kvas je divoký, tak se odvaž taky a přidej se do Nakopávačky! 

3. den = zrání těsta, pečení a rekapitulace

Jak vypadá chlebové těsto? Co do něj patří a jak dlouho zraje? Jestli Ti připadá, že je to všechno děsně složité, tak není! Po Nakopávačce zjistíš, že je to velmi jednoduché.

Dostaneš jasný návod, co do rozkvasu přidáš a jak dlouho necháš zrát v míse a následně poté v ošatce. Po těchto dvou zráních už pečem pecen! V troubě na plechu, na pohodu. Všechno Ti vysvětlím a Ty doma budeš za pekařskou hvězdu! Tak se přidej, těším se právě na Tebe. 

A během Nakopávačky na tebe čeká i dárek.

Jen pro ty, kteří se rozhodnou ponořit do pečení naplno! 

CO ŘÍKAJÍ O NAKOPÁVAČCE?

„Nakopávačka mi dala konečně do hlavy správný postup a udělala v mnohém jasno.“
Mé první pokusy byly s velkou vervou a velikým očekáváním super výsledků, ale končívaly bídně. Ubližoval jsem kvásku a nerozuměl jsem jednotlivým fázím ani časování. Nakopávačka mi dala konečně do hlavy správný postup a udělala v mnohém jasno. Hlavně v tom, že to není až tak exaktní věda, jako spíše hra, terapie s dobrým koncem, pokud pekař dobře vnímá vyřčené rady a pracuje podle nich. A protože se hodně věcí opakuje (opakování je matka moudrosti), uslyšel jsem to i já ;-). Už se těším na 13let(! páni, to je věk) živý kvásek a na to, jak budeme společně tvořit chlebíky.
Františekúčastník Nakopávačky
„Minikurz byl úžasný, plný polopatických informací.“
Peču chleba už pár let, ale pokaždé dopadne jinak. Mám pečení moc ráda. Dozvěděla jsem se, jak revitalizovat déle nepoužívaný kvas a že se kvas z rozkvasu před uskladněním do lednice nepřikrmuje. Minikurz byl úžasný, plný polopatických informací. Moc děkuji.
Eva Beladová
„Nakopávačka mi spoustu odpovědí na mé otázky.“
Peču chleba již dlouho, cca 9 let. Začátky byly krušné, než jsem se dopracovala do kvalitních chlebů. Stále je ale co zlepšovat, hlavně třeba chybky okolo kvásku a jiné informace jsou cenné. Nakopávačka mi dala spoustu odpovědí na mé otázky – zajímavé postupy ohledně kvásku, které budu testovat. Super jsou tipy, když zapomenu odebrat, a také informace ohledně překládání/nepřekládání chleba.
Jana Vlková
„Díky jasnému postupu peču bez stresu i s malým miminkem.“
Chleba se chuťově velmi dařil, ale prakticky vždy se rozjel a byl nízký. Měla jsem špatnou ošatku a nedodržovala jsem koloběh kvasu. Byla jsem ve stresu z celého procesu a nutnosti být celý den doma. Mám jistotu v postupu! Vím, jak se starat o kvásek a hlavně už vím, že překlady nejsou nutné u žitného základu. Takže peču bez stresu i s malým miminkem. Ošatka z celulózy se ukázala jako nej nej!
Veru Matějková