Zdravý chléb pana Grahama Špaldy

Dovolte mi představit vám – Zdravý chléb pana Grahama Špaldy

bily-kriz3Je jaro, moje nejoblíbenější roční období. Miluji vůni země, kvetoucích stromů, rostoucí trávy, ranní rosu, tulipány. Jaro je pro mně období kreativní a velmi inspirativní. Velmi ráda tvořím, vymýšlím, experimentuji  a bavím se tím. Pojďte tento chléb s tak vznešeným názvem taky zkusit!

 

graham-spalda1

 

 

 

 

 

 

Kvas: 1-2 lžíce kvásku + 140 g žitné chlebové mouky + 140 g vody (zraje 12 hodin v pokojové teplotě a pokud odebíráte kvásek do lednice, tak nezapomeňte)

Finální těsto:

  • Žitný kvas
  • 280 g špaldové mouky,
  • 100 g gramahové mouky,
  • 150 g vody,
  • 85 g bílého živého jogurtu,
  • 12 g soli

Zamísíme těsto, které odpočívá 1 hodinu v míse, kde ho můžeme 1-2 x přeložit, poté uhněteme a necháme vykynout v ošatce cca 2 hodiny, pečeme jak to máme rádi – dokřupava, dozlatova, dohněda…

Kváskování 3 x Zdar a Jaru obzvlášť!graham-spalda5

Gabi An

Gabi
Jmenuji se Gabi a věnuji se pečení domácího kváskového pečiva. Již třetím rokem pořádám Kurzy pečení chleba po celé České republice a baví mě předávat tuto nádhernou zkušenost dál. Mám tři děti, žijeme v malé vesničce na Znojemsku nedaleko Vranovské přehrady. Pokud vás můj web, Blog či nabídka kurzů zaujala, ozvěte se. Těším se na Vás.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *