Dýňáčci

Dýně je výborná a hodnotná podzimní potravina, zvláště pokud máme dýni přímo ze své zahrádky. Dýni pečeme, vaříme, smažíme, děláme z ní sladké i slané pokrmy. Zde máte recept na drobné kváskové dýňové pečivo. Věřte, že si ho zamilujete. Já do receptu použila domácí dýni hokaido, ze které jsem udělala pyré (dýni nakrájenou na kousky i se slupkou jsem uvařila a následně rozmixovala na pyré). Z tohoto receptu jsem udělala 8 dýňáčků a možná budete muset udělat dvojitou dávku, protože jsou výborné.

rijen15-55

 

Založíme kvas:

  •  20 g žitného kvásku
  • 100 g vody
  • 100 g žitné chlebové mouky

(kvas zraje cca 12 hodin v pokojové teplotě)

Finální těsto:

  • kvas
  •  80-100 g dýňového pyré (z uvařené Hokkaidó)
  • 130 g vody
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g dýňové mouky (od firmy Adveni)
  •  8 g soli
  • přidat můžeme hrst drcených dýňových semínek, které jsou dopředu namočené

Těsto necháme 1-2 hodiny odpočívat a poté vytvarujeme na plech vyložený pečícím papírem dýňáčky (kus má cca 80g), nařízneme, potřeme vodou, posypeme dýňovými semínky, necháme aspoň hodinu na plechu vykynout a poté pečeme na 250°C se zapařením trouby 10 minut a poté dopékáme na 200°C do zlatova cca dalších 10 minut. Dobrou podzimní chuť.rijen15-69

Gabi
Jmenuji se Gabi a věnuji se pečení domácího kváskového pečiva. Již třetím rokem pořádám Kurzy pečení chleba po celé České republice a baví mě předávat tuto nádhernou zkušenost dál. Mám tři děti, žijeme v malé vesničce na Znojemsku nedaleko Vranovské přehrady. Pokud vás můj web, Blog či nabídka kurzů zaujala, ozvěte se. Těším se na Vás.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *